Jump to content

Chris Busch

Member
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Chris Busch

  1. So I just figured out that it only affects objects that use textures with included transparency. My usual workflow had been to create a texture with a PNG and use the alpha channel as the transparency mask, and to put that on the Top surface of my graphic object to simulate cut vinyl lettering. I would then rely on the color fill of the object to create the background in order to maintain consistency as I change the colors to match the walls. This has its own problems, but I haven't found a better way to create cut vinyl or oddly shaped graphics. I've never quite figured out how decals are supposed to work, as they don't render in OpenGL as far as I know. Anyway, for now I'll simply avoid this workflow, but it does seem like the way it interacts with the clip cube is a bug. Thanks, -Chris
  2. I've had this issue for a while, and have tried to solve it different ways, but wondering if it's not just a bug. When I use the clip cube with Open GL or Renderworks, I often get inconsistent texture clipping. It's seems like the texture plane is outside the clip cube within a different coordinate grouping, and it wants to show the clipped surface highlighted in red as if it's at the edge of the clip cube.. These a re Hybrid symbols, which I'm sure has a lot to do with it, but I've set all of my objects to be centered on the symbol locus, and zeroed out the coordinates of the polygons within the extrusions. The texture is applied to the Top texture surface, as these are graphic objects with different content on each side. and I've set the extrusions with a fill color that's not set by class (if that matters). Any help would be much appreciated! Thanks, -Chris
  3. Hi All, I'm coming up against an issue with output from DomC's wonderful concatenate node. When I serve a list into one input, the output list is not indexed, so the apply texture node isn't recognizing the names as a list. Does anyone have a recommendation for how to condition the output of the concatenate node? The attached network has a worksheet with ten inputs, but ultimately I'll need to do this for over 1000 textures. Thanks! ApplyTextureFromList.vwx
  4. Thank you jonasfehr! Working on an automation project and this is exactly what I was missing!
  5. Amazing, that did it! I was suspicious that it was a data formatting issue but didn't know how to fix it. Much appreciated Gregi! -Chris
  6. Hi Everyone, I'm having an issue with the add list node. If I create a list with the ordered list node and run it in, everything works well, but if I extract that information from a worksheet and run it into the node the result is 0 items. I've tried formatting the data as different number types (dimension, general, decimal) but same result. Anyone come across this before? Thanks! -Chris AddList_Debug.vwx AddList_Debug.vwx
  7. Hi Taproot, I’m just starting to explore how Vectorworks data can be moved to Airtable. Automated scheduled or real-time syncing would be ideal, but I know that can get messy. I’ve found it’s easy to move worksheet data to Airtable with a csv export (save for images), but need to look into ODBC for automation. Have you found any smooth workflows for this? Thanks!
  8. Hi Our Spaces, Do you have any tips or resource recommendations for setting up an efficient VW -> C4D pipeline? I'm just getting started seting mine up as a longtime VW/Renderworks user for exhibition design. Thanks!
  9. Hi Olivier, The only workaround I've found is to create the section viewport as normal, convert it to a group, and then start mirroring. Obviously you lose the viewport link, but it works as a brute force method.
  10. Hi All, RickR and Pat's answers were definitely correct, and I think it's been fixed in VW 2019 (at least with Service Pack 1). The key seems to be creating your report with the classes you do not want visible turned off in your navigation palette. The worksheet takes whatever current visibilities are in place and applies them to the image function, but if you would like to change them simply turn on/off what you need and recalculate.
  11. Hi, I use worksheets as a speedier way to enter data into title blocks, but sometimes my sheets exceed my screen size. It would be great to be able to freeze a column so that I can keep track of object IDs as I scroll horizontally, or freeze rows so I can keep track of my headings as I scroll vertically. Thanks,
  12. Ah, well, good to know it should and hopefully will function like that. Thanks for the info, and thanks for your response as well Rick!
  13. Hi There, Does anyone know if there's a way to turn classes off in a worksheet image? I create symbols to represent art objects for exhibition design, and I embed the 2D component of the hybrid symbols with a number for use on floor plans. This number has a different class than the image I would like to appear on the worksheet. Thanks for any help you can provide!
  14. I've been using the 2015 15" MBP w/ 2.5 GHz i7, 500gb ssd and 16GB RAM and the discreet Radeon M370X for the last year, and I upgraded to VW 2017 when it was released. Here are some thoughts: • 2D drafting works flawlessly, no complaints there • Hidden line performance seems to have dropped following the move to 2017. It's still workable with smaller models, but larger models with many layers and symbols can take ~30 seconds to render wireframe. This seems like a drop in performance from 2016. • When running a mirrored display for presentations, Open GL walkthroughs are no longer possible. I design museum exhibitions and use a referenced file that contains the gallery architecture, so that might have something to do with it, but walls tend to render invisible at random places, etc... • Viewport rendering performance is doable with smaller files, but I've really been struggling with rendering even simple lighting conditions in fast renderworks mode. So I guess the summary of my experience would be that the MBP has performed perfectly well for 90% of what I do, but Vectoworks' capabilities seem to be greater than what the the machine can handle. I'm really interested in the possibility of using an external thunderbolt GPU, but even on the newer MBPs with Thunderbolt 3, Apple seems to have hobbled the ability to do this without some workarounds, but it might be worth considering when looking at machines with thunderbolt 2 vs thunderbolt 3 as they could always unlock the feature at a later point.
  15. Hi, I noticed a weird behavior: I had two drawing windows open side by side (which, thank you for adding this functionality!), one on each of two monitors. The resource browser was positioned over drawing b, but I had drawing A active in the list of drawings. I selected drawing C in the resource browser (which was tabbed with drawing A), and tried to import a symbol into drawing A with r-click->Import. The import dialogue window opened and showed that I was importing into Drawing A and I hit OK. The resource browser then showed drawing B as active, and the symbol didn't appear in my drawing A resources. Moving drawing B back into the tab stack with A and C solved the issue. Hopefully that makes sense, but basically it seems like the resource browser wants to activate the drawing that it's floated over no matter what you have selected (bolded) as active within it when importing symbols. Drag and drop showed the same problem. Thanks for any help you can provide!
  16. I'm experiencing some bugs: Selected objects aren't registering in the OIP. It takes a view change (from Top/Plan to Left Isometric and back to Top/Plan for instance) for the information to populate in the panel. There seems to be an extreme lag in placing images, either directly onto a layer or when creating a texture. It hangs w/ a beachball (mac) for about 20 seconds before the file directory opens to select my image. As reported by others, opening 2016 files is slow. Usually 45-60 seconds. The new features seem great though, so hopefully the kinks get worked out soon!
  17. Hmm, weird, I just tried it again and I'm able to get it to work now. Not sure what I was doing wrong last time but I'll try to troubleshoot and post if I find something that seems like a but. Thanks for the feedback, and do please add to the wish list if it's not there already!
  18. Has anyone had success creating a viewport with data visualizations based on a custom record format? I can only get it to work with "Special Records" (Spaces, etc...). Also, is there a way to combine record field values to change attributes based on If/And statements? I guess what I'm looking for is something similar to the custom selection feature. Thanks in advance for any help or comments! This seems like it has the potential to be a powerful tool! -Chris
  19. I've had this problem for a long time actually. It seems impossible to get text styles to stick. My specific use case is including a styled by class text object that's linked to a record format in a set of hybrid symbols. Just editing the text style (changing font size, etc) will un-style all of the text objects in each of the symbols.
  20. Hi Jim, I'd love to see more tutorials and examples detailing how to create various parametric and plug-in objects with automatically generated record data. I work in museum design and frequently need to create a set of 100-200 objects of various types with specific parameters. I'm working on getting some of these started but I'm getting a little stuck on the best operational sequence to get the objects oriented on the right plane (i.e. do I create a circle on the screen plane, extrude and rotate 3D or specify the plane that the circle is created on first). I'm not quite there yet but any tips on how to generate multiple objects from one script and give them unique IDs would be very helpful too. Another trick I'd love to pull off is importing tab delimited spreadsheet data to automatically create a set of objects (150 cuboid objects representing bounding dimensions of objects for example). Sorry if there are already tutorials that cover these. I've watched the Marionette Monday webinars and the basic tutorials but I haven't dug through the forums yet. Thanks!
  21. Just noticed that it's happening on design layers too. Not sure what was happening differently yesterday. It seemed like it was a specific sheet layer issue but that doesn't appear to be the case. Linked text within symbols seems to be just randomly un-styling itself when the text style changes.
  22. Hi dtheory, Generally files that are about 80-100MB with 1-2 referenced files making up 10-15 design layers plus maybe 20-30 sheet layers. I do museum exhibition design work so other than basic floors and walls most of my textures are applied to small objects but there are some moderately complex geometries too. I am noticing a somewhat drastic drop in quality when using "fast" renderworks, but "final quality" renderworks seems good and the render times don't seem to be any faster. I'm actually not sure if that's due to VW or OSX though. I hadn't done much rendering in the space in between upgrades. Also, walkthroughs are a little choppy now that I try it some more, but again, not sure if it's VW 2016 or El Capitan. I'll post again if I notice any glitches.
×
×
  • Create New...