Jump to content

Hello Community!

This Saturday, May 30, from 9am – 12pm EDT we will be performing maintenance on the Vectorworks Community Board. During this time, the site will be unavailable.

ilimatiare

Member
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ilimatiare

  1. I am hoping someone can help me resolve this issue. I recently upgraded to 2020 from 2016... I'm having a very serious problem where walls are not showing up in 3D - after a few hours of messing around with the WAY too many variables one can have for wall heights and components I think I found the culprit... In the individual components of the wall styles there is a top and bottom setting for each component... These must be set to layer wall height and layer elevation respectfully for the walls to show up. The big problem is that even though I have changed this in the resource managers wall style and replaced my walls they still seem to default to settings which don't allow the wall to show height in the model. Please see the screen shots below. Please also note that even though the object info says 9' the wall shows with no height. On the last screen shot you can see that I placed a new wall style and even though both walls are the same type and the same height in the info palette only the one that I manually adjusted the components for in the OIP shows any height... Questions - 1) how can I fix this issue universally so that I can select any wall style that I want from the resource browser and have it show height without having to edit EVERY component for EVERY wall that I draw? 2) Why if I've changed the settings in the resource manager's wall style are these settings not coming through when I use the wall style in the drawing? 3) Why will the eyedropper tool not work to copy the settings i've given to the walls that are now showing height? 4) Is there an easy way to override the multitude of places that one can dictate wall heights? It seems like there are similar settings in (a) the wall style under 'edit wall attributes' - insertion options (b) the components themselves (c) the components in the object info pallet and (d) in the edit design layers dialog where you can set wall height by layer I was trying to teach someone native to autocad 2D vectorworks which I've been using for 16 years and it was quite embarrassing to have this issue right after telling them how awesome the 3D features are... x Untitled 3.vwx
  2. Did you Ever get this resolved? I am having the same issue...
  3. I too am having crashing every time I try to update viewports - sometimes tot he point where it crashes continually just trying to open the file... Super irritating. Also having objects just completely disappear, things jumping 100's of feet in model space for no reason - and most irritating of all having to wait 3 seconds before ANY command registers, including simple zooms. I've got high output expectations right now and just paid for the upgrade subscription for the entire year yet I am having to output my files to 2016 to be able to render, layout and print without losing hours of time with crashing software. what is the policy for refunds due to non-functioninsg software? I can't afford to lose this much time dealing with buggy software - it's really not professional nor tolerable in my working worlds. Thanks
  4. Are you saying that you are taking a vectorworks file and exporting it to sketchup and then they bring it into archicad? Or are you saying you no longer use vectorworks at all with archicad clients? Archicad and vectorworks are made by the same company - it should be simple to import and export to one anothers platform... infuriating!
  5. Boh!! you're a life saver - that did it!! I turned the detail level to high and all of a sudden My doors appear!!! I guess glazing is considered by 2020 to be a "high" level detail object? What is this OIP "detail level" toggle supposed to be for? faster rendering on low? I have been a dinasaur and working off of 2016 for years - this doesn't seem to exist in the 2016 viewport OIP.
  6. Thank you Pat - I have checked ALL of this...I've been on VW for many years and am used to the visibility of viewports, etc. All of the layers and classes are turned on in the viewport. I've even deleted one of the doors and recreated them to see if this might change anything but it didn't seem to. I do see a click box for "hidden Object display" in the object info pallet but I don't know what this is for nor do I think it would make the glazing in the doors disappear? The class visibility in the design layer is exactly the same as the class visibility in the VP - I'm stumped... Going to export the file back to my 2016 version and see if it shows up correctly there I guess... If anyone has an explanation/idea for this I'd love to hear it. This has happened in all of my files so far with 2020... I've emailed tech support but no response yet. UPDATE: I EXPORTED TO 2016 AND INITIALLY IT LOOKED THE SAME - CHANGED THE CLASS OF THE GLAZING ELEMENTS (LAST 3 ON LIST) IN THE DOOR-> SETTINGS->CLASSES TAB TO THE SAME CLASS AS THE DOOR AND THEY FINALLY SHOWED UP IN THE VP IN 2016... TRIED THE EXACT SAME THING IN THE EXACT SAME FILE IN 2020 AND IT DIDN'T WORK
  7. I'm not sure what's happening but my doors will not show up in elevation viewports with 2020. I am on a trial version and I don't understand what could be happening. I've looked at all the classes, etc. everything is turned on. If I go from the viewport and right click to edit the design layer the doors show up in the design layer with all the glazing details, etc. but they will not show up in the Viewport... Any tips for me? I need to print this ASAP! attached are screen shots of the design layer vs. the viewport - all visibilities the same... I'm on Mac OS 10.11.6
  8. I'm on 2016 - I found it in the architect workspace but can not find a way to add it to my custom workspace... I'm on VW architect 2016 on a MAC OS 10.11.6
  9. I don't seem to have delete wall peaks and bottoms in my AEC menu... any idea where to find it int he workspace editor?
  10. I'm looking for a capable, responsible VW drafter who'd like to participate in completing several Permit and design sets. Send me your CV and hourly rates. You don't need to be in Hawaii, but you do need to be available at set times for regular communication. Thank you, 'Ilima ilimasmallwood@gmail.com
  11. I often have desire to show the window sizes directly on the plan rather than in a schedule - I know I can type the size into the ID section of the OIP but that doesn't automate changes. Is there a way to get this to show on the plan automatically so if you change the window size it changes automatically? I use schedules for permit sets but for design development I need a fast way to have the info on the plan itself... suggestions? I'm on 2016 FYI Thanks!
  12. Yes!! Thank you SO much - that just saved me so much frustration you have no idea.
  13. Is there a way to get the planar objects in your model to disappear when using the flyover tool? I do a lot of hybrid 3d/2d work and I need to get that stuff out of the way without turning off every class. I know how to do this in VP's but it seems there should be an easy way to do this in the model space too... I feel like I used to be able to do this versions back but now I can't figure it out. Thanks!
  14. @Markus Barrera-Kolb Ha! could I use your help about now Markus : ) Searching for answers about how to migrate my workspace a new computer and here ya are. Couldn't resist saying hi. Hope you're doing great buddy - always miss you! Now to get my workspace to work again...
  15. Is there really no way to set the height of the cutting plane for Top/Plan projection? This seems like a huge oversight if so
  16. That is where the files are...users-library-application support-Vectorworks 2014/plugins folder. Here is what I get...
  17. I have a handful of useful productivity plugins that a past co-worker of mine created. My new company has updated our software to VW2014 and I can't get the plug-in's to work. They carried over into my workspace but say that they are not in plug-in's folder, however I have placed them into the 2014 plugins folder. Is there a simple way to update these .vsm files so that 2014 can read/recognize them? Any suggestions? Thank You!

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...