Jump to content

Altivec

Member
  • Content Count

    183
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Altivec

  1. I also noticed this. It does show up while its rendering viewports as long as you don't touch anything but if you start doing other things it sometimes disappears. The bigger issue though is that as soon as its done rendering the time to render disappears so unless you are watching it, you don't get that info. Hopefully they fix this as this info is really important. I adjust my settings based on this time. I would even prefer if this info was stored in the viewports OIP as "last render time"
  2. Unfortunately, the problem creeped back in while I was working, so the problem isn't quite solved yet. I had to give up on problem solving because I had to get some work out but now that i have some clues, I am determined to find out why it keeps reverting to this behaviour.
  3. I think I figured it out.... I opened the file today and I was shocked that everything was working normally. That was until I changed to a different view in the navigation pallet. As soon as I did that once, it went back to the centering itself to origin behaviour with no way of getting out of it. So to be clear, each time I start the file fresh, it works fine until I do a view change (i have about 10 different saved views and it doesn't matter which one I select). So I took a shot in the dark thinking that migration bug is in the saved views somewhere so I started with a fresh open file and I deleted all of my saved views before the bug gets initiated. I then recreated a couple of views and things seem to be working. I will be working on this file a lot today. If everything continues to work by the end of the day, I will mark this question answered. Thank you everyone for your help.
  4. Yes... This definitely happened in the migration process. Definitely a bug somewhere but I realize its like finding a needle in a hay stack unless more people report experiencing this. With that I understand the reasoning behind not devoting time on one specific file. Unfortunately, I'm really busy right now or I would try several migrations slowly eliminating layers, then objects to see where it goes wrong. The bad part is that I did so much additional work in the 2017 file, that I would really be annoyed to lose all of that.
  5. Thanks Jim... That's good to know and you saved me some time reporting it. I will try your layer import technique when I get a little down time here (maybe the weekend)
  6. Yes... That's how it should work but on this file, VW2017 behaves the same regardless if I have it checked or unchecked. Its as if the wiring of that check box got disconeected and no longer works any more. I think I have to file a bug report for this because its driving me nuts working this way. Either that or I will have to go back to 2016.
  7. Thanks for the suggestion Alan, As mentioned it is a big file in terms of file size and across great distance within the file scale. So when you say objects out in space, yes there are some way out there, but I need them there. I figured out what its centering to each time (the internal origin marker). I know this because I turned it on in preferences and now a cyan marker shows up there. This marker is close to where I am working (near the centre of the page) but needless to say , having to keep adjusting your location no matter how little is very jarring and annoying. Just to provide a little more information. this happens every time I select a different design layer. Regardless if all layers are active or no layers are active. Even if I switch to an empty layer. the screen jumps to and centres itself to that cyan marker. It appears that the zoom level stays where I have it, just the xy coordinates change.
  8. Now that I have had a chance to thoroughly work with the new resource manager, I can offer my 2 cents. I am one, that likes to keep my resources organized and although the new Resource Manager improved in many ways, keeping things organized is not one of them. So the new way got me use to having all my resources being shown all mixed in one spot. Textures, symbols, line types, etc..... I like this. But then the UI breaks away in a different direction which makes no sense at all. If I want to make a folder called "plumbing" and I want to store my Textures, symbols, line types, etc.... in it, I can't. I must make a Plumbing Textures folder, a Plumbing Symbol folder, etc. Why do I have to select what kind of folder it has to be? Why can't it be just called "new folder" where I can organize things as I please. Like I said, the root folder allows shared resource types which trains you the work a certain way, why change this in subfolders? The next issue I have (which is not new to this resource manger) is when you import a resource from another file (our resources libraries). If you right click a resource and select the import menu, you get a dialog that allows you to "preserve folder hierarchy". This is great for those of us who like to keep things organized in subfolders. The problem is, this only works when you do it that one way. Who in the world wants to right click, hunt through a menu to find import, get a dialog box, press okay every time they select a resource. The "Preserve Folder Hierarchy" toggle should be an option that we select in either the preferences or document preferences and be the default action no matter how you import the resource (most common way is double clicking). If you want to override your setting, then you can use the import menu. Edit: One more minor issue. The toggle buttons of which resource source gets reset after every restart. It would be nice if these toggles stick. I only want to see the bare minimum when I'm working and I'm constantly having to shut these things off.
  9. yah. for sure it is, I tried everything. Considering nobody else seems to be experiencing this., I am going to assume its going to be a long year for me working on this file.
  10. Although, I see some of you agree with my thoughts on this tool, there is only 1 vote (my own). Please guys, don't forget to vote if there is a wish you want worked on. To vote, click the up arrow to the left of posts title at the top of this page.
  11. Tom. Quadruple checked and went line by line. All design layers are on the same scale 1:96 . Its been acting this way ever since I transitioned to 2017. So yes, multiple restarts and it also acts the same way on my home computer.
  12. Thanks for your help benboggs. I turned "All Layers" on because it was off but it did not make any difference. I just tried making a new document to see if this happens their and everything seems to works as its suppose to (No Jumping). If I turn on "Centre on Objects after view change" it jumps like it does in my document. I'm guessing there is something that happened in the transitioning of this file from a 2016 file that makes it ignore the "Centre of Objects after view change" preference. Its a very large snd complex file so there is no starting from scratch and I still have about a year of work on it so hopefully I find a solution to it.
  13. Just double checked to make sure. All layers 1:96. Oh and I have to change my signature. This is happening on VW17. I did not have this issue in VW16.
  14. I'm not sure if this is a bug or if I'm just going crazy. Every time I select a new design layer my screen jumps to another location. (I'm assuming Origin Centre). This is really annoying as I am constantly having to search and go back to the point I was working. I know some people like this but I hate it with a passion. I assumed this is what the "Centre on Object after View Change" in the preference was for but it doesn't change anything for me regardless how I have it set. The only way I can stop it from jumping is to turn off unified view but I want unified view to be on. Is this a bug or am I missing how to get this to behave how it use to?
  15. IFinally had a chance to test some things out. I removed VW2017 from the control panels app list. If I use the default "Any application" settings, it appears to behave properly but as soon as I add VW 2017 with the "Add Application" menu, I immediately get the jump to top menu even though its a fresh clean start with default settings.. Very strange... Does anybody know if there are some settings hidden away somewhere in VW that control some sort of auto view switch setting that I may have on? I kind of remember reading about such a setting but can't find it anywhere.
  16. Thanks zoomer. I tried your settings and advice but for some reason I can’t get it to stop switching to top view. I went back to 2016 and like you said it works a lot different in there. It actually works as expected. I’m going to try deleting my 2017 profile and start again to see if that makes a difference. If you are not experiencing it with your enterprise, there must be something wrong on my end somewhere.
  17. I had a chance to try a few more things. There is definitely something wrong here. My guess is that Enterprise behaves differently then the others and requires some different programming on Vectorworks end. My Enterprise is brand new and has only been installed while on VW2017 (no previous installs or migration). My Platform is OS X 10.1..6. There were no previous config files installed, in fact I can’t even find any config files to install. The latest drivers which I had to download from their site has no predefined configs for Vectorworks at all. In order to get the buttons working, I had to add the vectorworks App in the 3D Connexion App manually and set everything up myself. Some of the basic buttons like the modifier keys and the view keys did work without my input but nothing else was attached to any button. There is no button that toggles between walkthrough and flyover and no button that opens up any config menu. There is only one button called “menu” that cycles through modes that show up in the error info location in the bottom right corner. These modes are “Using 2D Navigation, Using Target Camera Mode Navigation, and Using Object Mode Navigation” Although each of these modes acts a little differently, they all select the flyover tool. I would be even okay with this, but as I mentioned even brushing against the navigator resets the view making me completely disoriented. By using the mouse to zoom out, I was able to find my model and understand what its doing. Basically no matter what view I start with (eg. right isometric) as soon as i slightly touch the navigator no matter which direction, it automatically switches to top view and moves me about 4 model width away in one direction. If I start off in top view, everything works as expected. So, from the looks of it, until Enterprise is supported, this navigator thing is a no go for me. When they do implement it, i’m hoping that they do “change the underpin mechanism of how it redraws interactive frame”. I’m actually surprised that everyone using these things hasn’t already mentioned that they can’t use their mouse and the navigator at the same time. Thats where all the time savings of using this would come in. If they need me to do beta testing for this, I am definitely open to it.
  18. Do you have Enterprise too or do you have one of the other models? How do you get it to stay on walkthrough? If I select walkthrough with my mouse, the navigator stays in walkthrough for a few seconds and then it switches back to fly through. The menu button on the navigator switches between different camera modes but it doesn't have an option to stick with walk-through. I think there is definitely something wrong with how I have this set up. Are there any settings or preferences in Vectorworks for 3D Connexion or is it all done behind the scenes and everything is done through their system preference panel app? I haven't touched or found anything I vectorworks itself.
  19. Okay so my Enterprise has arrived. Using it with the demo they provide, it works great but using it with vectorworks, not so much. I'm not sure if its because Enterprise is not yet supported or if I am just doing something wrong. I found the knowledge base on how I should set it up with Vectorworks but it didn't seem to help. The buttons and Macros I set up work great but my main issues is that as soon as I touch the knob In a 3D view it moves me to a completely different place or switches my view entirely. I get completely lost of where I am at so I have to reorient myself with the mouse. The other issue I have is that I thought the point of this is so that you can work with two hands at the same time. I can't seem to do that. When I'm using the navigator, my selected tool switches over to flyover until I let go of it. That makes using the mouse in my other hand useless. Since these navigators are getting rave reviews, I know I am doing something wrong because its basically unusable for me. If anyone has some advice, it would be greatly appreciated.
  20. Thanks Jim, I was thinking more of the lines of marketing. LOL. I want to make sure my most wanted wish is on the first page. The more people see it, the better chance they go "Oh yah, I really want that too and vote it up" If its buried on the fourth page, there is a much less chance of them being reminded to vote. Sorry. if I am being too calculating but I really want this to be a priority. I am also concerned that a lot of people don't know what "UV mapping" is and will skip by it. If I didn't know what it was, I would think this would have something to do with the sun or lighting. I am wondering if we can change or add to the title with something that more people would understand.
  21. Jim, I was just wondering how things get to appear in the "popular questions" section? Is it by vote, or by view, or is this something that you manually do? Since UV mapping has 7 votes, not sure why this isn't up there.
  22. Here are the steps I did to make the metal spindle Placed an image of the spindle down in plan view Used “Symetrics by Distance” in the scale objects menu to get the image down to the right size. Used the double-line polygon tool to basically trace the image by strategically placing points on the curves. Then converted those points to various curves using “Change Vertex Mode” in the reshape tool and moved the various points around to make sure everything was traced nicely. Its easier to trace small portions and then use the Add surface menu to turn them into one polygon at the end. Once you're done tracing, its just a simple extrude. It ends there, if your railing is straight but because this spindle is on a curved rail, it also needs to be curved. I did this with these Steps: Converted a copy of the spindle to a generic solid (I say a copy because after you do this you can no longer edit the geometry of the spindle) then under the 3D Modelling palette, I used “Bend Solid Mode” in the Deform Tool to Bend the spindle to the appropriate curve. It sounds a lot more complicated then it is. The hardest part is the tracing but with experience, you learn how each different curve behaves and the process gets a lot faster. I'm not sure if I am good explainer or not so if there is something that doesn't make sense, just let me know and I will try to clarify things a little better.
  23. Thanks for your efforts Jim. Now that I know they have living people their for support, I may just get one anyways and just not expect too much out of it. I found a place here in Canada where I could get it for $399 CAD which isn't bad ( a little over double the basic one). I figure I can at least use the orientation and modifier buttons as well as set up the icon buttons for some tool shortcuts. Who knows, if Apple doesn't release a new Mac Pro really soon, I'm switching to Windows anyways. I look forward to seeing what you guys do with Enterprise support and although the icons won't work, I hope everything else will work on the Mac the same as it will on Windows.
  24. VERY IMPORTANT. Please visit the wish list for UV mapping and vote it up by clicking the up arrow next to the title. We need as many votes as possible to get this finally implemented.
  25. If you are able to convert the object to a generic solid you are able to gain a little more control but the mapping will still be messed up regardless. You just got to see what looks the least bad. note: that once you convert to a generic solid you will no longer be able to edit the object so it's good practice to keep a copy before converting. Unfortunately, vectorworks texture mapping capabilities or lack there of are very poor. In order to properly map stretched nurbs and many other object types, vectorworks must implement something that's called UV mapping. VERY IMPORTANT. Please visit this wish list and vote it up by clicking the up arrow next to the title. We need as many voters as possible to get this finally done.

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...