Jump to content

Altivec

Member
  • Content Count

    184
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

51 Excellent

About Altivec

  • Rank
    Journeyman

Personal Information

  • Occupation
    Home Builder
  • Location
    Canada

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I am also having problems with Panorama's. I'm starting to use it a lot now for virtual tours as clients seem to love it but it appears that this feature in Vectorworks is half baked. - First off when you go to export (render) the panorama on your local machine it locks up Vectorworks. The save dialog window remains open until the render is complete. and when I mean open, I mean open, It overtakes all other applications you may have running on your machine as the overiding top window. The only way to use any other software on your computer is to drag the window to a corner until the rendering is done. (Not sure if this is considered a bug) - When doing a virtual tour, I have approx 20 to 30 scenes per project. For viewport renderings you can issue a command to update all your renderings. So do all your edits by day, set it to render all night, come back in the morning and everything is done. Export to panorama is a one at a time event, where like I mentioned, you can no longer work in Vectorworks until the rendering is done. It totally destroys productivity when I have to get 20 high quality (3hrs each). I'm basically out of commission and left doing other tasks but I need to be close to feed Vectorworks a new render every 3 hours. There needs to be a better workflow solution for this to be viable!!!! - Yes the initial view is wonky. I read about the 10:30 clock positioning but I also find that to be sporadic. Sometimes its at 10:30. sometimes it's exactly 180 of the camera view. Luckily I can set the start points in the software I use to create the tours so this isn't a big deal for me but I can see it being frustrating for those not using additional software.
  2. Thanks Pat. Unfortunately, I started down that path and ended up in the wrong area. I also got confused with words auto align-7. This is not the auto-align I am looking for. The function TexMapBool that you referenced is to turn on or off all the check box options found in the rendering tab. That makes sense because it's a Boolean. #7 is to check on or off the "Align Selected Mappings" checkbox near the bottom. What I am looking to change is the "Auto-Align Plane" found in the popup list titled Map Type: right under the texture icon. This section is controlled by the function SetTexMapIntN. I am able to cycle through all the options in that menu except for Auto-Align plane. I am not sure if there is a technical reason why that one item is not selectable or if there is some undocumented option or bug that's in VectorScript.
  3. I made some progress and I'm almost there but need some help on the last thing. I will explain what I've learned just in case others run into a similar issues. Apparently, the "set texture map" node does not work when you have your object textured by class. Although the texture shows up on your object without the "apply texture" node, you can not manipulate or control the texture unless you use the "Apply Texture Node" first. So basically I just modified the get class texture node so that it gets the name of the texture from the class settings and re-applies the texture to the objects. Now it's controllable and the remaining parts of my script work. So I can change the mapping type to plane, spherical etc... they are all there except for the one I need "Auto-Align Plane". All documentation I found skips that option and I tried a lot of random numbers without success. Does anyone know what the integer number for Auto-Align Plane is?
  4. Thanks MRoth. Although I do not know Vectorscript, I always go inside and look at the code. I've been comfortable enough to customize and create my own nodes by logically working through the code but this one has got me stumped. I looked at the links of the Vectorscript functions you posted and figured that the one that changes the map type is SetTexMapIntN. So logic tells me that the OIP setting needs to be set to INT for that function run as per the if statements inside . The function notes then states its expected int values ( 0=plane, 1=sphere, 2 cylinder...etc) . So unless the node is not working correctly or I'm not understanding something these are the values I think it needs: OIP Type = Integer PartID = 3 for overall, LayerID = 0 to control the texture and not a decal Selector ID = 1 to set the map type to integer Value = 3 for algorithmic. I have attached the file if anyone has any other ideas and wants to play around with it. TexMapTest.vwx
  5. Thank you Dave. It still doesn't work but it got me going again in a different direction. I now realize the iselector 7 is not to set the map type to "Auto-Align Plane" but instead to Turn on or off the "Align Selected Mappings" check box. So I checked every other node I can think of to see where the option of changing the texture map type (ie. Plane, Auto-Align Plane, Sphere...) could be and I keep coming back to this node. I tried some more things and I got the map type to change by using the iselector set to 1 (which is defined as "Init" in the description, however, I could only get it to change by having the OIP set to Boolean. So by default the map type is set to perimeter but if I check the Boolean to TRUE then it changes the map type to plane. That's great if these were the only two options but there are 5. How do we select those other ones. I tried using Integers but then it doesn't work. This is by far the strangest and least explained node I have ever come across.
  6. Hi Everyone. I'm hoping someone can help me out. For the most part I can figure most stuff out on my own but the way the description in this node is presented, I just can't figure it out. All I am trying to do is change the texture map type to auto-align plane and turn on the follow longest edge check box. I tried a billion ways but I get no change no matter what I do. Below is how I think it should work but it obviously doesn't. Anybody have any suggestions. Thanks in advance.
  7. ahh sorry for the confusion. The object you are having problems with is called "Landscape area". This type of object is only available in the Landmark module, which I don't have. Sorry, I can not help with that other than offering another work around. I use the texture bed site modifier for grass (which moulds to your site model below). Not sure what "landscape area" does so that might not work for you.
  8. Yes, if you are using a texture bed site modifier, this bug affects it. unchecking mesh smoothing under site model fixed that for me. Hopefully you have a work around now that works for you.
  9. What type of object do you have the grass texture applied to? (ie. 3d Polygon, Nurb Surface)
  10. Yes... Thank You. Unchecking "Mesh Smoothing" from the 3D Display tab in Site model Settings makes the grass grow right side up. I am not sure how removing Mesh Smoothing will affect my renderings as I just did a quick test to check the grass. I have areas that do not have grass so hopefully the mesh is still smooth enough with out this checked. I'll report back here if I am not happy with the result but at least you isolated the problem. Thanks again.
  11. I am having the same problems. I use a texture bed site modifier with grass texture over a site model that has always worked before. I couldn't figure out why I was no longer able to see the grass blades until I accidentally looked underneath and saw the grass blades were growing into the ground. Please fix asap.
  12. When you mentioned during the teasers that not many new features would be released and that time was focused on fixing and implementing 2.0 versions of existing features, I had high hopes. I'm not sure how basic texturing where free software trounces Vectorworks 25 year old+ implementation wouldn't fall into "We wanted to focus more on existing systems that needed improvement this year". Year after year, I just can't understand how this isn't a priority. If Vectorworks is suppose to provide presentation worthy drawings, how can texture mapping, what ultimately covers every 3d object, not be deemed a priority. after waiting decades, I have ultimately given up hope of ever seeing this.
  13. This could be very handy to simplify rendering times for previews. My Question is, will we be able to control the level of 3d detail displayed in a viewport while using the same scale? For example: Can I duplicate a viewport and have one set to high detail and have one set to low detail?
  14. The biggest thing I want from the Resource Browser is to have a toggle for "preserve folder hierarchy" and have it stick. It would make life keeping symbols organized a billion times easier. Jim, Please make my day and say they fixed this. Since they already have this option built into the import dialog, it should be trivial to make the selection stick. I am also glad search is being improved. I used it a couple of times and stopped. The lag was just too much for me to bare and I have a 12 core Mac Pro with a fast SSD. If that Lag gets cut down big time, this is a feature I would love to use.
  15. I also picked up a 12 core Mac after they reduced the price. I got to say I am more impressed with it than I thought I would be. Its really the the combination of the total package. CPU's are fast at rendering. Graphics buttery smooth even with complex open gl models. Dead quiet if that matters to you. But the ssd in there is killer fast and makes a huge difference. with the reduced price, It's not a bad value.

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...