Jump to content

MHBrown

Member
  • Content Count

    258
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MHBrown

  1. Thanks, but does anyone NOT have a custom workspace? Regardless, that for the tip. I'll just keep an eye out for commands that don't work anymore and switch them to something else.
  2. I'm using VW Arch 2013 at home and I tried the Import Sketchup menu command. Nothing happened. It didn't try to import. It didn't do anything. Nothing came into my blank VW document. Yes, I did select all and Command-6. Trust me, nothing happened. I'm sure VW Arch 2016, which I use at work, will behave the same. What is the point of having a menu command that is empty? VW help suggests importing SU files as DWG/DXF, which, of course, is nonsense. SU files are grayed out when importing is set to DWG/DXF. I'm not sure I understand VW's reasoning here. MHBrown
  3. OK. I found something that works similarly under File/Publish as opposed to the Cloud menu. This seems to work fine, but I wonder why it was moved? MHBrown
  4. In VW2016, the export PDF (batch) is grayed out. It says it is missing the plug-in. I've used this in just about every version of VW and I don't ever remember installing a plug-in. There is something referred to as "Publish" under the Cloud menu, but anything and everything having to do with the "Cloud" or "cloud" is useless and too primitive for my use. I've looked, but I can't find the batch PDF export plug-in anywhere. Am I looking in the wrong place? So far very unhappy with VW2016. Thanks, MHBrown
  5. I think Kevin has it figured, though the switch to top/plan view didn't work either. It happens when I'm inside a symbol. I suppose I'll send it to the bug list. I'll also add the Date Stamp, which no longer updates the file name. This is really dangerous since I depend on that to keep my title block with the correct name. Yes, I realize I have to manually go to the object info and de-select/select the "show file name" field, but that no longer works. My title block is a symbol (obviously) so maybe that is the problem. Pretty annoying. MHBrown
  6. What is wrong with VW2016? I'm in an extrude edit window. I don't like the profile that I have. As I have done since MiniCAD 5 or 7, I draw a new rectangle that has the correct size, but when I do the rectangle is on the screen for just a moment and then disappears! Whatever is causing this to happen, I want to turn off. I do not care if it is some sort of "new" way of drawing. VW is NOT a 3D drawing app. It is a very good 2D app for creating 3D drawings. Please let me know what I can do to remove this unwanted feature (although I find it hard to see how having a drawing vanish immediately as it is drawn is a feature.) Thanks in advance for any help. MHBrown
  7. Yet another problem with VW2016. 1. Edit a 3D symbol 2. Look at it is one of the side views 3. Draw a rectangle to help guide changes. 4. Save while there. 5. Nothing, nothing, nothing can be selected. Command-6 shows nothing, Command-A shows nothing. The object is gone. 6. Suddenly, you are back in the original window with the object as you changed it. 7. Summary: you cannot Save the file while in conditions 1 - 6. Is anyone else seeing this type of problem? Thanks, MH
  8. Thanks, The Command-` will send me to the Rotate menu as long as there is only one document open. I've been using this for years, so I can't remember if it was something I customized. I'm using VW2016, but I'm sure I was using it with 2011 or '12. I've never needed to toggle through different documents. Anyway, it doesn't sound like it is a huge bug, but is sounds like there are general issues with some of the keyboard shortcuts. Maybe I'll start from scratch; I changed and added a number of them. MH
  9. Before I submit this as a bug, is anyone else seeing this? The default keyboard command for Rotate is supposed to be Command -` (just to the left of the numeral 1 on a Mac keyboard). When I do this in VW2016, however, it sends me to another open document. Anyone else see this? Thanks, Mike
  10. Thanks. By the way, when I place two squares, circles or any filled shapes on top of each other their respective colors blend. For example, if I put a green triangle over a yellow triangle the intersection becomes a mixture of the two. Is this a bug or a feature? It's not the latter because now I can't tell what is clipping what. With the continued absence of a double line curve tool, the quickest way to create curved solids is by clipping two concentric arcs of different radii. This is hard when the colors mix. How do I turn this awful bug/feature off? Thanks in advance for any help...if it's a bug I'll report it, of course. Thanks, MHB
  11. Is there a bug list somewhere for VW2016? The "Bug Submit" at the right goes to an "oops" page. I found a bug where if you try to change a radius on an arc by entering + XX" nothing happens. If you leave the inch symbol off and just put in XX, then it works. This is with units set to "Feet and Inches." MHBrown
  12. I'm I the only person who wants the double line tool to also make curved double line entities? It would be just like the round wall tool, except not a wall tool. I don't understand how this type of tool is not considered fundamental? If I want to draw a curved solid I have to draw two arcs, make one radius smaller than the other and clip it. The I have to stitch them all together. I would be nice to have all the functionality of the arc tool, but to draw double lines. Is it there and I'm I just missing it? I hope so. Thanks, MHBrown
  13. I also noticed, in VW2013, that Custom Visibility no longer works. I select the criteria to "show only" as class: Dimension and Execute Immediately. Where in the past this left only dimensions visible, it now does nothing. Is this normal? Things in all other classes remain visible; the screen remains unchanged.
  14. In VW2013 I decided to change the arrowheads on the witness lines. I went to the Navigation / Classes / Edit and selected the arrowheads I wanted. I clicked OK. Nothing changed in my drawing. I even clicked the mysterious "Activate" on the Navigation palette. Nothing happened. So, I'm curious as to why VW has this tab that does nothing. Is it to practice mouse clicking? Is it an orphaned palette that was left disconnected? Yes, all my dimensions are in the Dimensions class. Thanks for any help on this. MHBrown
  15. This may work, but is totally absurd. Why can you cut a view port section vertically on a design layer, but can't cut one horizontally? You have to go through this extra step of creating a VP that you don't want. This is VERY confusing and I hope this is fixed in future versions. MHBrown
  16. Thanks to everyone's input. I've been using MiniCAD/VW since 1994, so I pretty much do everything everyone is suggesting. I could actually add a few things. It looks like I made the assumption that VW2013 had become more Form-Z like in the jump form 2011 and that it was more of a 3D molder now. Clearly it has not changed after all. There are some things that simply don't work, however. When I'm in "Screen Plane" for example and I'm in a side elevation the positive "X" direction is no longer to my right. It is into or out of the screen, I don't remember. This was never the case in the previous 20 years of MC/VW. That is a small matter, however. I appreciate everyone's input. I thought I needed to change with the changes in VW, but I see that isn't really true. The 3D aspect of VW is still something of a secondary benefit in what is essentially software for drawing in 2D and that is fine with me. I have to remind myself that it is a great value for the money. My brother is a tech for AutoDesk and that software is probably 20 times as expensive as VW. Thanks so much! MHBrown
  17. In VW13, for the first time I've needed dual dimensions, but imagine my surprise when there is no place to select the secondary dimension. I'm in Units. General Display and Dimensions and then in Dual Dimensions. There is no place to select the secondary dimensions. This was easy in previous versions. Why is this not in the Units menu? Really, I'm really trying to assume that I'm missing something easy, but, c'mon. I'm in the UNITS and Dual Dimensions selection area, so where else would I possibly go to choose the primary and secondary dims? I'm trying to add a screen shot of what I see. I hope it makes it. There is no way to tell. Please tell me I'm missing something super easy and it's just that it's late on a Friday. MHBrown
  18. Thanks, Bas, but that is exactly what I tried and is exactly what is not working. Ctl-e does not extrude (at least not in accordance with the working plane) and the Push-Pull tool does nothing to a 3D polygon. It doesn't actually seem to do anything at all to 3D objects.
  19. I'm trying to work more directly in 3D and I'm running into problems. I found the tool set with the 3D tools (Set Working Plane, Push-Pull, etc.), but nothing works in an intuitive manner. I did manage to set the working plane to 45 degrees, but when I drew a 3D rectangle on that plane I could not extrude it. It refused any manipulation at all, but let's just limit this question to extrude. The extrude command doesn't work (though it should), the Push-Pull command doesn't work (again, it also needs a redesign so that it does.) Next I tried drawing a 2D polygon. Nope. Nothing works on that, either. I can extrude this 2D, but the extrude command ignores that I'm in a different working plane and extrudes it as if I were in the default screen plane. What? In the 3D tool set I can draw exotic things like spheres, hemispheres and cones—but no rectangles! What? This is a total mess so far. Clearly the designers at NNM and I have radically different views on what is "intuitive" so I'm hoping someone can point me in the right direction. Right now, I'm 100 percent disappointed with the 3D tools and I'm hoping to change that. Thanks for any help. MH Brown
  20. When I go to "Annotations" on my viewport it goes from Hidden Line rendering back to Wireframe. Ummm...how am I supposed to see what I'm doing? The Rendering menu is frustratingly grayed out. Am I doing something wrong? It's hard to believe that such a basic thing would be overlooked before releasing this version to the public, so I'm assuming I've switched something off somewhere. Thanks for any help. VW2013
  21. The different icons, activated or not, made no difference. The double clicking worked. I'm not sure why VW staff felt that walls should behave differently from the dozens of other shapes, but so be it. Perhaps it will be more standardized in the future. Thanks for the tip!
  22. In VW2013 I'd like to resize some of my walls in elevation, but the reshape handles are not there. I have not hit "U" by mistake and everything else has the reshape handles on them, 2D and 3D. Any ideas? What am I missing? Thanks, MHBrown
  23. Thanks, Alan, but that does nothing. I put everything from .7 down to .001 and have the Zoom Line Thickness on. The lines do not become dashed. I think this is a case of VW being corrupted and needing a re-install. That may explain the other odd problems. I appreciate your help on this.
  24. Thank, Alan, that does look easier. Often, however, I need to be in wireframe because I'm constructing the interior frame. On something with lots of framing the lines can get pretty confusing which is why sometimes a 2D view is better than a 3D view. It seems like VW is taking the position that looking at an object in a 3D view is always better. Sometimes it isn't. That said, I'm going to start drawing the way you demonstrated in you very helpful video. I can see where 90 percent of the time it is better to use the 3D view and use tools like the "push-pull" rather than the old Extrude command. It looks much faster, certainly in the beginning of the modeling process. I greatly appreciate the time to explain it! MH

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...