Jump to content

Ben Wingrove

Member
  • Content Count

    42
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ben Wingrove

  1. Is there any way to use layer tags as a worksheet criteria? We have a main inventory on our front page that auto counts symbols of all different types with different records attached. When we duplicate a layer to try a different symbol layout or show a second position on worksheets our worksheet then adds all these duplicate fixtures. Rather than going in to the worksheet and setting each criteria to ignore the new layers (there are a lot) it would be nice to say to ignore all layers with a certain tag, lets say an "Ignore" tag. Is this possible or failing that does anyone have any cunning ways of accomplishing the same result. Thanks Ben
  2. I have just wasted at least 2 hrs trying to arrange sheets ready for publishing, we have a drawing with 26 sheets, and I am spending at least 25% of my time looking at a spinning ball!! It has taken me 20 minutes to arrange 4 very basic viewports and update text. It feels as every mouse click initiates a wait sequence of spinning ball and fans spinning at top speed. Is there a process for having drawings analyzed for problems?
  3. If I use an AppleScript to detect the new file and then get the file name as a variable can I then pass that to a vector script?
  4. We have a powerful machine in our office we would like to use for doing our publishing so we can free up resources on our personal machines. We are using a piece of software that looks for new files in a folder and then runs a script on discovery. Our ideal workflow would be to send a vwx file to this watch folder over the network and then when it is discovered it opens in vwx, vwx then does a publish to a set folder and then closes the vwx file. Is this even possible any tips would be appreciated. Thanks Ben
  5. It is mainly the viewports in our sheets when we publish a packet, it consists of Hidden line, open GL, and artistic renders but that varies depending on the project. We have VSS, we did a test between the time on a local and cloud render and found the local was quicker, that was last year though so I may try again. We are in the process of setting up a machine that just deals with our publishing so we can continue working on other drawings whilst it is working its magic. It would be nice to have an option within the publish menu/dialog box to send the publish to a local network machine in a similar way to sending to the cloud. To be able to harness the power of dormant network machines for the renders would be a nice option, especially on some of the bigger drawings.
  6. I know this has been asked for previously but I was hoping there might be some updated news, we have a whole heap of high spec Mac's that we would love to use in a network publish/render. Is there any plans for this in the future? Thanks
  7. I have an extrude with a perforated metal texture, it shows fine in open GL, Wireframe and Artistic White Model. When I place that extrude within a symbol or if I change it in to a symbol it no longer shows up in the Artistic White Model render and a bunch of other render modes but it does show up in Open GL and Hidden line! Is there a sneaky trick to get this to show up in the other renders, unfortunately removing it from the symbol and placing it on its own is not an option. Thanks Ben (the top object in the screen grabs is the extrude on its own and the bottom is the symbol with the extrude inside)
  8. Is this ever likely to be added? I use open GL to grab quick screen shots to send to clients and vendors and it would be nice to not have to hide all the lighting fixtures. thx B
  9. I managed to find a way to "cheat" it. As it stands, all hoist symbols on the drawing have their dimension display automatically orientated to be pointing towards the hoist origin. I added a new hoist origin in the bottom right hand corner, refreshed the hoists so they all have the dimension display orientated the same, refreshed the worksheet, deleted the new hoist origin and then refreshed the hoists so they were showing the correct x,y dimensions again. Simple Well at least the display in the worksheet is aligned and it pleases my OCD, until I find a better solution.
  10. Thanks Pat, I will add this to the wishlist forum. The main problem with the hoist symbols is that the orientation of the dimension display is dependent on if it is placed to the left or right of the center line, whilst this makes sense on our drawing I don't understand how the worksheets choose what symbol to reference, it must be referencing some from the minus side and others from the plus side. I'm not sure if it looks at the first instance of the symbol placed in the drawing or maybe from the top down. I will have to experiment next time I get some down time. Ben
  11. Will it jeopardize the chances of this issue resurfacing if I save and import my workspace settings? The thought of re configuring all my layout/settings is very daunting! Ben
  12. We use worksheets to produce our key for hoist symbols. When we use the image function to get the 2D symbol some symbols have the dimension display flipped and others don't, this means when we turn off the label class the symbols are not aligned correctly. I have attached some screen shots to illustrate. Thanks Ben
  13. I am trying to get a model uploaded to web view to show a client. Problem is that the textures are showing up very low res, where is the setting to adjust this? I have set GL render to Very High and Web view quality to Very High Any suggestions Thanks Ben
  14. Did this ever get fixed or did any one find a workaround? We use this function for our hoist key (Spotlight) and it is becoming somewhat of a pain! Our arrows are appearing huge and there is no way of turning the labels off. B
  15. Has anybody found a solution to this yet?
  16. I am using a worksheet function to automatically display symbols in the key. I set the row height to 16 points and my image is set to 15 points, if extra symbols are added to the drawing upon re-calculating the worksheet the new rows are defaulting to auto fit! is there an overall option somewhere that I am overlooking or is this a bug? Thanks
  17. I am trying to add some info together in a cell of a worksheet and I want it to appear as such " LED Wall @ 12' x 32' " I can do the last apostrophe by using the trailing function in the cell dialog but when I try putting the apostrophe as the foot symbol actually in the header it is obviously not letting me as that is the syntax to display a character. how can I get around this? This is what I have to make it work but I want to add the apostrophe's in to this! =CONCAT('LED Wall @ ', ('VS4-LED'.'ArrayWdth'), ' x ', ('VS4-LED'.'ArrayHght')) Thanks B
  18. @michaelk I Know, thats what I used for the Lighting Devices but alas there is no such functionality for Truss, Soft Goods, Video elements etc.
  19. OK So I took @michaelk's idea of changing the '|' to '&' but instead i told it to search for the "Hide from Inventory' record to not be present instead of the actual field value. That worked Only problem now is if someone unchecked the "HIDDEN" field value instead of removing the record all together it won't work At least it will get me off to a start. It is a shame you can't add user fields to built in objects, I added a Show In Inventory checkbox to the Lighting Device Objects (Spotlight) and that works like a charm.
  20. Changing the "|" to "&" didn't help! The problem may be that I am only attaching the "Hide From Inventory" Record to things I want to hide, so if it is set to only show HIDDEN as FALSE it may be confusing it!!
  21. The header is =DATABASE((INOBJECT & INSYMBOL & (R IN ['VS4-LED']) & (('VS4-LED'.'ConfRef'='Overall Dimensions and Spacing') | ('Hide From Inventory'.'Hidden'=FALSE)) & (L<>'*UNUSED*')))

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...