Jump to content

uglycat

Member
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by uglycat

  1. Can anyone explain why my plant tags look like the attached image? It happens on every project and adds a lot of time having to adjust these tags so they are usable.
  2. Has anybody else been experiencing this? I use several worksheets in my drawing sets and set criteria based on what I want to show in the worksheet, unfortunately since switching to VW2020 when I try to edit a worksheet or set criteria within it VW 2020 will just shut down. I've tried all the graphics modes and updated my graphics driver and none of that helps. Its not something that happens everytime but once it starts it will keep doing it over and over. Since worksheets are pretty central to all my drawing sets it pretty much makes VW2020 too unreliable to get any work done.
  3. Just add the acronym to the plant symbol. If you don't want to always have it visible just put the acronym on a class you can toggle off/on.
  4. PC users, I found a utility called "classic color panel" by wintools.info. It enables you to change the color settings just like you could prior to windows 8. It works better than trying to use the high contrast settings, just remember to save your current color settings before changing anything as it changes settings in the registry (It will ask). It doesn't seem to have any effect on any other part of windows, only programs that use the ancient windows interface from windows 3.1 see the changes. Its not a theme that required a crack either, working really nice so far, Vectorworks has a couple issues notably the resource manager seems to not adhere to the color changes but otherwise working great, Lots of room to customize. I was hoping for a dark interface with VW2020 but this actually seems to work well until that happens. I had previously posted about using the high contrast setting to do this but that had a lot more limitations than this seems to. I am not associated with the utility in any way.
  5. Could this be a duplicate serial number that is already in use on the network causing the laptop Vectorworks to shut down?? Just a thought. I think if it was a graphics issue it wouldn't be so polite by waiting for everything to load but I may be wrong.
  6. Maybe I am misunderstanding the tag question here but why cant you put the plant tag on a class with an assigned text style that fits the requested standard?
  7. Hey Stu, We struggled with this for awhile but its pretty straightforward. Draw a circle, Under the landmark dropdown menu select create plant style from selection, Next a dialog will appear and near the top you willl see a get plant data button, use this to attach the planting record from the built-in database. Right below the get plant data button is a spot to set the plant ID which is the plant label. Hope that helps.
  8. Mike, My solution that has worked for me has been to close Vectorworks, sign out of windows 10 (If you are using windows), sign back in to windows, launch the updater manually. This has worked for three separate updates now. Don't relaunch Vectorworks when you sign back in!! Do the update first. Hope that works for you.
  9. I experienced the same thing, as a temporary work around I found if you cut and paste the image back in the drawing the selection handles are normal.
  10. Is it possible to to use the sketch render mode for a single layer while the other layers remain wireframe?
  11. Jim, I used the updater as you said to repair the installation and it replaced the two missing plugins that were deleted. I also added the Vectorworks folder to the Exclusion list, everything seems ok at the moment. Thanks for your help.
  12. Jim the select similar tool is missing as I had the system remove the suspect files. Is there a way to reinstall those two tools without a full reinstall?
  13. Hi Jim, this was just Windows defender. As soon as I turned it back on I got the message as well as a message from vectorworks that notified me the two files were altered and couldn't be loaded. No history of any virus/Trojan issues.
  14. Ok, Now after updating i get this message :
  15. UPDATE: I tried installing again doing what Jim suggested again by disabling the firewall and virus protection however this time I logged out and back in before I launched the updater, I'm not smart enough to know why that worked but it did and now am running SP1. Maybe a shared file is being by something else preventing the updater from running?!?! Thanks Jim
  16. Benson, Thanks for your input but no luck with that. By your nomenclature it sounds like you are running a mac so its possible there is no issue on that side of things. I can add that I was successful installing the update on another windows 10 pc with no issues, just the work system that is having this problem. I will add too that the system the install worked is using an AMD video card and this one is on an Nvidia if that matters. I submitted a request to tech support.
  17. Jim I did what you suggested and it had no effect for me, I disabled the firewall and virus protection. The screen is the same as jstroming.
  18. Nope, I get nothing. On windows 10 btw, anybody else having trouble? I quit Vectorworks before launching the updater too.
  19. Just got notice about a service pack. I download the updater and run it, and nothing. Just keep getting message that says updater needs to be refreshed.
  20. Hi Clint, I had to play around with this a lot to figure it out but what I found was that you need to start with the built in high contrast white setting first as the template to change to your colors. That will give you the black title bar, if you don't you end up with purple or blue and possibly the white border you mention. Its not a perfect solution but it looks pretty good. I also noticed that the changes may not get applied fully until you restart or login/logout, I think windows may have to clear out the previous theme maybe. My display is 4k so your results may look a little different from my screen shots but shouldn't be much. Be sure to save the theme when you are done finding your color settings. The blue I used in the example is #49709C, the white is #E8E8E8, disabled text is #B3B3B3, button text #4F4F4F, background is #3D3D3D. Hope this helps.
  21. Hi, I have read a few topics regarding a dark interface for Vectorworks in windows 10. This can be done using the ease of access high contrast option in the personalize section of windows. Its a pretty good option for those of us that may have aging eyes that really have a hard time looking at a nearly white interface all day. It may take a few tries to get what you want but this is a good option to try until vectorworks comes out with an interface overhaul. You do not need to patch any files, just find the colors you like and save as a theme. Do not let the built in preset themes scare you as they are awful, just change the color to what you like. Hope this saves a few eyes. I would be glad to hear about any better options people may have.
  22. No, its not class visibility. When I create several plant objects and combine them into one plant object so that I can add the tag, I may convert them back to individual plants as I work and adjust my plan. The problem is if I am working in a rotated top/plan view on a design layer with no saved views/viewports, all classes on etc., the plants not only disappear but convert to a polygon somewhere else in the drawing, they are not hard to find but I'm pretty sure this must be a bug. I've been using vectorworks since 1999 and know my around it pretty well. Any suggestions about what I'm doing wrong would be appreciated. I've avoided using the landmark features for years because of these sorts of nagging issues. The plant tags don't work in 2017 if i use Quantity-ID but that's for another post I had previously made.
  23. Why do my plants disappear when I change a plant grouping of multiple plants to individual plants ? This only happens when my design layer view is rotated.
  24. With Vectorworks 2016 I can place a plant, add the tag Quantity-ID and it displays as expected. Vectorworks 2017 I do the same and get the correct quantity but the ID displays as "0". Any helpful ideas? Thanks.

 

7150 Riverwood Drive, Columbia, Maryland 21046, USA   |   Contact Us:   410-290-5114

 

© 2018 Vectorworks, Inc. All Rights Reserved. Vectorworks, Inc. is part of the Nemetschek Group.

×
×
  • Create New...